Wat is Italian chique mannen?

Waar moet je aan denken als je aan Italiaanse mannen denkt? Ze hebben een gevoel voor mode, ze zijn sociaal en passievol en ze zijn ijdel. Bijna geen Italiaanse man is niet goed gekleed en er is zelfs een complete stijl die ook wel Italian chique mannen wordt genoemd. Deze omschrijving verwijst naar een stijl van Italiaanse mannen, wat bestaat uit goed passende en vaak getailleerde kledingstukken met een klassieke en elegante uitstraling. In onze blog vertellen we meer over deze mooie stijl. 

Italian chique mannen bestaat uit modieuze kleding

Als je voor de Italian chique mannen-stijl kiest, kies je voor modieuze kleding. Het zorgt voor verfijning en dat je dus als man zijnde goed voor de dag kunt komen. Of je nu een belangrijke vergadering, een sollicitatiegesprek of een bruiloft hebt. Italian chique mannen komt altijd wel tot zijn recht en bestaat uit een fijne mix van business en casual. Maar het kan ook prima fungeren als alledaagse outfits die je graag draagt om goed voor de dag te verschijnen. 

Materialen die we vaker terugzien bij Italian chique mannen

Bij Italian chique mannen zien we niet alleen modieuze kledingstukken, maar ook kleding dat van bepaalde materialen is vervaardigd. Het zijn vaak hoogkwalitatieve materialen, zoals fijne wol, zijde en kasjmier die voor het vervaardigen van deze kledingstijl worden gebruikt. De kleding wordt ook doorgaans gemaakt om lang mee te gaan en is ondanks dat het ook modieus is in de regel tijdloos.

Goede pasvorm

Een goede pasvorm is belangrijk wanneer je voor de Italian chique mannen-stijl kiest. Getailleerde kleding en kledingstukken die perfect passen bij je lichaamsvorm, zijn meer regel dan uitzondering. Het gaat erom dat je er tip top uitziet en dat betekent dus dat te wijde kleding of kleding die je lichaamsvorm geen recht doet uit den boze is. Het is ook niet uniek dat kledingstukken in deze stijl vaak op maat worden gemaakt. Vooral de maatpakken worden doorgaans op maat gemaakt.

Eenvoudige kleuren

Bij Italian chique mannen draait het vaak ook om het gebruik van eenvoudige kleuren. Neutrale kleuren voeren vaak de boventoon en heel uitbundig is het niet. Desalniettemin zijn de outfits echte eyecatchers waarmee je de aandacht op jezelf vestigt. Door het mooie design en de hoogwaardige materialen zijn uitbundige kleuren niet nodig om in de spotlight te staan. 

Italian chique mannen en de accessoires die erbij horen

Een mooie outfit zonder mooie accessoires is gedoemd te mislukken en Italiaanse mannen maken dan ook veelvuldig gebruik van accessoires. Denk aan mooie lederen schoenen, lederen broekriemen en stijlvolle en vaak ook prijzige horloges van bekende merken. Een Rolex is niet per se noodzakelijk, maar andere bijpassende horloges van betaalbare merken zijn vaak wel een pre als je voor de Italian chique mannen-stijl kiest.

De kleren maken de man

De kleren maken de man. Dat is een bekend spreekwoord dat je wel vaker hoort, maar het is deels waarheid. Bij Italian chique mannen is het vooral belangrijk hoe je de kleding draagt. Met een mooie outfit kun je in de spotlight staan, maar ook je houding en je zelfvertrouwen spelen een belangrijke rol in of je inderdaad in de schijnwerpers staat. Draag het dus met confidence en trots. Alleen dan is je outfit geslaagd.

Winkelwagen